Національний банк України 29 грудня ц.р. продав банкам свої депозитні сертифікати на загальну суму 97 млн. грн. Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

Згідно з наданою інформацією, на цю суму було продано депозитних сертифікатів одному банку строком на 21 день під 5,5% річних.

Вчора НБУ також за результатами проведення тендеру з підтримки ліквідності надав рефінансування одному банку на 100 млн. грн. під 11,2% річних на 29 днів.

Відео дня

За даними Нацбанку, обсяг міжбанківського ресурсного ринку вчора становив 3,913 млрд. грн. при цьому середньозважена ставка була на рівні 9,5% річних, зокрема, за кредитами овернайт – 7,4% річних.

Як повідомлялося, в листопаді ц.р. обсяг операцій з рефінансування Нацбанком комерційних банків становив 166 млн. грн. (з початку року - 4,8 млрд. грн.). Обсяг операцій з мобілізації коштіів банків у листопаді становив 7 млрд. грн. (з яких 2 млрд. грн. шляхом проведення операцій зворотного РЕПО). З початку року Національний банк України провів мобілізаційних операцій на загальну суму 236,9 млрд. грн.