Президент Віктор ЯНУКОВИЧ запевнив японську громадськість, що кошти, отримані Україною від продажу квот на викиди парникових газів за Кіотським протоколом, будуть використані за призначенням.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента України, про це В.ЯНУКОВИЧ сказав сьогодні в інтерв'ю представникам провідних японських ЗМІ.
Відповідаючи, зокрема, на запитання про нецільове використання коштів, отриманих Україною за Кіотським протоколом екс-прем'єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО, глава держави зазначив: “Дійсно, на жаль, попередній уряд використав частину цих коштів не за призначенням. Тому новому уряду було поставлене чітке завдання: ці кошти відновити. І нинішній уряд прийняв непросте в умовах триваючої фінансової кризи рішення щодо виділення коштів із загального фонду державного бюджету України, за рахунок інших чутливих статей видаткової частини, з метою відновлення отриманого від Японії фінансового ресурсу”.
Як наголосив Президент, “до 20 травня 2010 року наш уряд зробив усе, щоб ці гроші були в розпорядженні Національного агентства екологічних інвестицій.
“Ми зробили це, зашкодивши, повторюю, іншим програмам. Але в нас не було іншого шляху. Імідж України не повинен страждати через легковажність колишніх чиновників, які так безвідповідально повелися із цими коштами”, - пояснив ситуацію В.ЯНУКОВИЧ.
Довідка УНІАН. Прес-служба ГПУ повідомила, що 30 грудня 2010 року Ю.ТИМОШЕНКО було пред’явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).
24 грудня генеральний прокурор Віктор ПШОНКА заявив, що ГПУ звинувачує Ю.ТИМОШЕНКО у нецільовому використанні 180 і 200 млн. євро, отриманих Україною від продажу квот на викиди парникових газів в рамках Кіотського протоколу.