Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ планує ухвалити Національну стратегію щодо запобігання та протидії корупції на 2011-2014 роки.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, про це сказав виконавчий секретар Національного антикорупційного комітету при Президентові України, міністр юстиції Олександр ЛАВРИНОВИЧ.

За його словами, наразі триває підготовка відповідного указу Президента.

Відео дня

Прес-служба також повідомляє, що сьогодні на засіданні Національного антикорупційного комітету О.ЛАВРИНОВИЧ пообіцяв, що уся законодавча база в державі буде приведена у відповідність до нещодавно ухваленого Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». Міністр юстиції назвав це першочерговим завданням .

За словам О.ЛАВРИНОВИЧА, одним із головних шляхів вирішення цього питання є розроблення відповідного комплексного законопроекту. На думку міністра, його прийняття дозволить усунути наявну нині конкуренцію норм. Робота над цим законопроектом, повідомив О.ЛАВРИНОВИЧ, вже розпочалася в Міністерстві юстиції.

«Запорукою настання очікуваних від реформ результатів є не лише прийняття законів, а й забезпечення ефективної їх реалізації. Щодо цього закону, це особливо важливо», - зазначив він.