Рада директорів Міжнародного валютного фонду скоротила кількість претендентів на пост глави організації до двох кандидатур.

Боротьбу за призначення продовжать міністр фінансів Франції Крістін ЛАГАРД і керівник Центробанку Мексики Аугустін КАРСТЕНС, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Відбір кандидатів на пост глави організації розпочався в травні. Спочатку на високий пост претендували представники Ізраїлю, Німеччини, Італії, Туреччини, ПАР, Мексики і Великої Британії

Відео дня

Тепер, коли претендентів залишилося двоє, у МВФ заявляють, що розраховують завершити процедуру вибору нового керівника до 30 червня.

Згідно з правилами, кандидатура глави Міжнародного валютного фонду має бути затверджена виконавчими директорами цієї організації. Вони ж, у свою чергу, призначаються або обираються на цей пост державами - членами МВФ.

Починаючи з 1944 року всі 10 виконавчих директорів МВФ були європейцями, які схильні бачити на посту глави МВФ теж європейця.

Саме тому багато аналітиків прогнозують, що верх візьме француженка К.ЛАГАРД.

Її кандидатура з самого початку обговорення питання про можливу зміну глави МВФ одержала підтримку багатьох європейських політиків.

Місце глави МВФ звільнилося після того, як його колишній керівник Домінік СТРОСС-КАН, якого звинувачено у США в зґвалтуванні і який перебуває під домашнім арештом, добровільно пішов у відставку.