Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради проект закону «Про прийняття поправок до статей Угоди Міжнародного валютного фонду».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави, зазначивши, що законопроект внесено до парламенту відповідно до статті 93 Конституції України та статті 13 Закону «Про міжнародні договори України».

Метою законопроекту є ратифікація Верховною Радою України поправок до статей Угоди МВФ щодо перегляду квот держав-членів і реформи Виконавчої ради, які були схвалені Резолюцією Ради керуючих МВФ №66-2 від 15 грудня 2010 року. Таким чином, будуть виконані внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності в Україні зазначених Поправок, пояснили в прес-службі.

Відео дня

«Цим кроком Україна ще раз підтверджує, що вона є надійним партнером, виконує взяті на себе міжнародні зобов’язання і налаштована на подальшу ефективну та взаємовигідну співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Резолюцією Ради керуючих МВФ від 15 грудня 2010 року, зокрема, передбачено збільшення загального капіталу (квотних ресурсів) МВФ удвічі і одночасний перерозподіл квот членів МВФ на користь групи країн, що розвиваються, і країн з ринками, що формуються, а також деяких розвинених країн.