Уряд України на даному етапі розглядає можливість створення українського банку реконструкції та розвитку не на базі якогось з існуючих банків, а як нової фінансової установи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні журналістам у Києві міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

«Поки що в первинному варіанті як ідея не розглядається питання побудови цього банку на базі одного з нині існуючих. Вочевидь, це буде з нуля», – сказав І.Прасолов.

Відео дня

Він зазначив, що статутний фонд банку формуватиметься з коштів держбюджету, які згодом спрямовуватимуть на розвиток проектів першорядного значенняі.

«Статутний фонд, звичайно, формуватиметься, передовсім, за рахунок бюджетних коштів, а також за рахунок коштів деяких організацій, наприклад, міжнародних організацій, якщо вони підтримуватимуть цю ідею», - сказав І.Прасолов.

Водночас він зазначив, що надії на залучення коштів міжнародних організацій поки що невеликі. «Ми усвідомлюємо, що зараз не дуже добре на міжнародних фінансових ринках. І ми, звичайно, не чекаємо великої активності іноземних інвесторів щодо цього банку. Тому ми на першому етапі розраховуватимемо переважно на свої сили», - сказав І.Прасолов.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з провідними експертами-економістами підтримав ідею створення в Україні банку реконструкції та розвитку, а також державного агентства з підтримки експортно орієнтованих галузей у 2013 році.

«Створення банку реконструкції та розвитку – надзвичайно актуальна для нас тема. Ми могли б у 2013 році вирішити цю проблему. Або, наприклад, агентство із сприяння експортно орієнтованим галузям і підтримки експорту. Ми могли б вирішити це питання? Теж могли б», - підкреслив М.Азаров.