ZN.UA

Національний банк України пом'якшив вимоги до проведення окремих валютних операцій, зокрема, скасував вимогу про обов'язковий продаж валютних надходжень з-за кордону на користь фізичних осіб, повідомив регулятор на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

У повідомлення зазначається, що Нацбанк лібералізував вимоги до проведення окремих валютних операцій. «Зокрема, скасовано вимогу щодо обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень з-за меж України в іноземній валюті на користь фізичних осіб, а також пом'якшені норми, що регулюють порядок виплати переказів в іноземній валюті, що надходять з-за кордону на користь фізичних осіб», - йдеться в повідомленні з посиланням на постанову правління НБУ №423 від 15 липня.

Як повідомляв УНІАН, Нацбанк продовжив на 3 місяці, до 20 серпня, вимоги щодо обов'язкового продажу 50% валютної виручки першої групи класифікатора НБУ та в російських рублях на міжбанківському валютному ринку.

Відео дня

Одночасно Нацбанк продовжив також до 20 серпня вимоги щодо обмеження строків розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами до 90 днів.

Читайте такожНацбанк пояснив підвищення облікової ставки до 12,5%

Глава НБУ Валерія Гонтарєва в одному з перших заяв після призначення повідомила, що Нацбанк має намір провести поступову лібералізацію валютного ринку країни в найближчій перспективі.