Всемирный банк выделил $500 млн финсектору Украины / Фото УНИАН

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета і директор представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чимяо Фан підписали кредитний договір про надання першої позики на політику розвитку у фінансовому секторі України на суму 500 млн. дол.

Як передає кореспондент УНІАН, позика є частиною загальної допомоги з подолання кризи в Україні, про яку група Світового банку оголосила в березні поточного року, і обсяг якої до кінця 2014 року становитиме 3,5 млрд дол.

Нагадаємо, 7 липня Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила нову операцію на 500 млн. дол. у рамках першої позики на політику розвитку фінансового сектора України і реформування банківської системи.

Відео дня

За інформацією банку, позика буде спрямована на підтримку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для вирішення проблем неплатоспроможних банків, незалежне стрес-тестування 35 найбільших банків країни, а також на зміцнення системи банківського нагляду.

Читайте такожЄБРР планує виділити Україні кредит у $100 млн на енергозбереження

Як повідомляв УНІАН, Україна підписала кредитний договір зі Світовим банком про фінансування трьох нових проектів загальною вартістю 1,48 млрд дол. у рамках загального обсягу фіндопомоги Україні, яка в поточному році може становити 3,5 млрд дол.

У складі пакету кредит на 750 млн. дол. на політику розвитку, кредит на 382 млн. дол. за проектом підвищення енергоефективності у сфері централізованого теплопостачання і кредит на 350 млн. дол. за проектом розвитку інфраструктури. Кредитні кошти надаються на 15 років, пільговий період становить 5 років, ставка 0,9% річних. Фінансування супроводжуватиметься технічною допомогою і здійсненням діалогу з владою України для прискорення структурних і макроекономічних реформ.

Світовий банк є основним партнером України у сфері розвитку. З моменту приєднання України до світового банку в 1992 році загальний обсяг зобов'язань банку в країні досяг більш як 9 млрд. дол. США в рамках 45 проектів і програм.