REUTERS

Про це журналістам у Криму сказав самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, передає Крым.Реалии.

За його словами, оскільки ще не сформований механізм повернення позикових коштів, кримчанам не варто поспішати з погашенням боргів. Аксьонов також запевнив, що продажу боргів кримських позичальників російським банкам не буде.

«Ніякого перепродажу боргів не буде. Агентство по страхуванню внесків моніторить ситуацію і з вкладами юридичних осіб, та з кредитними зобов'язаннями. Ми тільки зараз зводимо дані в частині надання інформації, оскільки більшість українських банків забрали свої реєстри і відмовилися співпрацювати з Агентством по страхуванню внесків», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожОкупанти починають видачу російських паспортів у КримуПісля анексії Криму українські банки припинили роботу на півострові. Виплачувати вклади кримчанам, які були клієнтами українських банків, взявся створений на півострові російський Фонд захисту вкладників.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що українські банки на 1 лютого 2014 року надали позичальникам Криму кредити на суму 16,6 млрд грн, що становить 1,8% їх загального кредитного портфеля.