Лідером подорожчання став цукор, слідом за ним йдуть яйця та соняшникова олія.
Держстат оприлюднив рейтинг найдорожчих і найдешевших продуктів у 2020 році.
Читайте такожУ платіжках українців з'явиться нова стаття витрат - прогноз
"Лідером подорожчання став цукор. Його вартість протягом року збільшилася майже наполовину - на 46%. На другому місці – яйця. Їхня вартість зросла на третину. Соняшникова олія подорожчала на 22%", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що натомість торік знизилися ціни на овочі.
За даними Держстату, чи не найбільше зменшилася вартість на овочі борщового набору. Найбільше подешевшала цибуля - на 42%. Ціна за кілограм картоплі знизилася на чверть. Майже стільки втратила в ціні та капуста. Буряк подешевшав на 17%, а морква - на 6%.