Ілюстрація REUTERS

Фахівці Рахункової палати вже почали відстежувати видатки на боротьбу з новим коронавірусом, оскільки на це йдуть мільярди гривень з державного та місцевих бюджетів.

Читайте такожСвітовий банк виділить Україні $135 мільйонів на медицину та боротьбу з коронавірусом

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава відомства Валерій Пацкан.

Відео дня

"Головне завдання - щоб ці кошти використовувалися виключно за призначенням та допомогли країні подолати коронавірус. Питання, пов'язані з COVID-19, будуть предметом ретельного вивчення з боку Рахункової. Але, щоб не втрачати час, наші фахівці вже роблять все, щоб ідентифікувати можливі ризики, зокрема й неефективного використання коштів. Вони візуалізують і систематизують інформацію, щоб кожен міг подивитися, як витрачаються кошти на боротьбу з пандемією і з державного, і з місцевих бюджетів", - написав Пацкан.

За його словами, вже сьогодні у вільному доступі можна побачити загальну суму видатків на подолання пандемії, загальну кількість операцій, а також які області найбільше закуповують необхідні засоби, які – відстають, та багато іншого

Відкриті дані моніторингу Рахункової палати свідчать, що в Україні витрати на боротьбу з COVID-19 з 2 березня по 27 квітня становлять 1,18 млрд грн. З державного бюджету на протидію пандемії витрачені 425 млн грн, з місцевих - 717 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету України на 2020 рік, необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 і які передбачають підвищення бюджетного дефіциту втричі - до 298 млрд грн.

Обсяг Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 становитиме 64,7 млрд грн.