ДПС має намір перевиконати план з податків на 15 мільярдів гривень / фото УНІАН

За результатами січня-серпня поточного року до загального фонду державного бюджету очікуються надходження 352,5 мільярда гривень платежів, які контролюються Державною податковою службою, що на 14,6 мільярда гривень перевищує план Міністерства фінансів України, який визначено в розмірі 337,8 мільярда гривень.

Читайте такожМеморандум з ЄС: Україна зобов'язалася ліквідувати фіскальну службу

Відео дня

Про це заявив голова Державної податкової служби (ДПС) України Олексій Любченко під час селекторної наради, присвяченої святкуванню державного свята - Дня Незалежності України, повідомила прес-служба ДПС.

"За підсумками 8-ми місяців поточного року не лише ліквідоване відставання, допущене за січень-квітень в сумі 11,7 мільярда гривень, а й очікуються надходження зі значним перевиконанням індикатива на 14,6 мільярда гривень", - цитує прес-служба голову ДПС.

Прогноз надходжень податків

Згідно з повідомленням, у порівнянні з відповідним періодом минулого року очікується зростання надходжень розміром в 49,3 мільярда гривень, або на 16,3%, в т.ч. з ПДВ - на 5,4 мільярда гривень, що в 1,6 раза більше. При скороченні ВВП в першому півріччі 2020 року на 6,5% (в тому числі за другий квартал - на 11%), темп зростання сукупних надходжень платежів, що контролюються ДПС, за 8 місяців цього року становить 10,1%.

Що цьому передувало