Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів отримало завдання до кінця року виконати планові показники з надходжень у дохідну частину державного бюджету, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Читайте такожГолова Мінфіну похвалився зростанням доходів тогорічного бюджету

"У травні загальний фонд державного бюджету за доходами виконаний. Очікується виконання за доходами також і в червні. Хочу сказати, що поставлено завдання до кінця року, щоб план за доходами був виконаний", - сказав він.

Відео дня

Також міністр зазначив, що уряд планує виконати планові надходження у вигляді запозичень.

"У законі про державний бюджет передбачені зовнішні та внутрішні джерела запозичення. На сьогодні ми повністю виконуємо всі передбачені плани запозичень із зовнішніх і внутрішніх джерел. Я гарантую, що план запозичень до кінця року буде виконано", - сказав він.

Крім цього, Марченко озвучив дані за внутрішнім та зовнішнім державним боргом України: "На сьогодні внутрішній борг становить 852 мільярди гривень, зовнішній – 1 трильйон 83 мільйони".

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна пройшла кризовий етап в економіці та є всі підстави вважати, що державний бюджет країни на поточний рік буде виконано.