Парламент прийняв до розгляду проект бюджету на наступний рік / REUTERS

Верховна Рада за результатами подання прийняла до розгляду урядовий проект бюджету України на 2021 рік.

Читайте такожУ Мінфіні назвали головні показники бюджету-2021

Як зазначив голова парламентського комітету з питань бюджету Юрій Арістов, сьогодні парламент не може приймати рішення щодо затвердження поданого проекту, а може прийняти його в роботу і готувати до першого читання. Також він звернув увагу колег по Верховній Раді, що вони можуть до 1 жовтня подати свої пропозиції щодо внесення змін до документа.

Відео дня

Міністр фінансів Сергій Марченко в заключному слові закликав народних депутатів до конструктивного діалогу під час підготовки проекту до першого читання.

"Ми розуміємо, що документ може бути вдосконалений, є межі досконалості, є певні межі. Ми готові з вами про це дискутувати. Але я хочу сказати, що цей бюджет є реалістичним, є збалансованим, його можна виконувати, можна забезпечувати мінімальну заробітну плату, можна здійснювати індексацію, можна здійснювати інвестиційні програми та проекти", - сказав він.

Що цьому передувало

  • 14 вересня уряд затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у розмірі 6% ВВП.
  • Доходи держбюджету – 2021 передбачаються в розмірі 1 трильйон 71,1 мільярда гривень, а витрати – 1 трильйон 350 мільярдів гривень.
  • При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 мільярдів гривень. 15 вересня проект бюджету був зареєстрований в Раді.