Курс гривні до долара 3 вересня, залишився на рівні 40,65 грн / дол / фото УНІАН

Економічний аналітик Максим Орищак оцінив ймовірність того, що курс долара в Україні може наблизитися до позначки у 50 грн/дол в 2023 році.

Як передає "Апостороф", на думку експерта, якщо розв'язана Росією війна проти України припиниться, а Кабінет міністрів зробить все для відновлення і стабілізації економіки, то курс долара не буде підніматися до 50 гривень.

"Але, якщо ж війну не закінчать, до дефолту не дадуть прийти, то в моменти виплат за міжнародними кредитами, які можливі за рахунок залучення нових кредитів, або за рахунок золотовалютних резервів, ми будемо спостерігати девальваційні скачки з прицілом на 50 гривень за долар і євро", – вважає Орыщак.

Він також додав, що до кінця поточного року не варто очікувати стрибка курсу долара до 42 гривень. На думку експерта, Національний банк зосередив зусилля на стримуванні девальвації, і високого попиту на валюту з боку бізнесу з населенням вже немає.

Раніше повідомлялося, що в макроекономічному прогнозі Міністерства економіки зазначено, що у 2023 році курс долара досягне 50 гривень, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

Вас також можуть зацікавити новини: