Максимальна допомога з безробіття становить 4 прожиткових мінімуми / фото УНІАН

Максимальний розмір допомоги по безробіттю в Україні на сьогодні становить 8408 гривень або чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читайте такожВ Україні слідом за Європою стрімко зростає рівень безробіття – ЗМІ

"Розмір допомоги по безробіттю розраховується для кожної особи індивідуально. Він визначається в залежності від страхового стажу людини та її заробітної плати. Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру. Максимальний розмір допомоги по безробіттю становить 8408 гривень (чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому, за даними міністерства, розмір мінімальної виплати допомоги по безробіттю в Україні, яке виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу та заробітної плати, становить 1800 гривень, а особам, виплати яким призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати – 1000 гривень (на період дії карантину плюс 30 календарних днів після його закінчення).

"Загальна тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 360 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 720 календарних днів", - додали в міністерстві.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 мільярдів гривень. З них 4,7 мільярда гривень будуть направлені на виплати по частковому безробіттю.

Національний банк України прогнозує пік рівня безробіття в країні у другому кварталі безробіття збільшиться до 11,5%, після чого у другому півріччі цей показник піде на спад й загалом за підсумками року буде вище торішнього, але нижче 10%.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за підсумками року прогнозує зростання безробіття в Україні до 9,4%.