Фото ua.depositphotos.com

З початку повномасштабної війни група ДТЕК Ріната Ахметова інвестувала в економіку України 1 млрд доларів.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" з Міжнародного економічного форуму (WEF) у Давосі заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. 

"Загальний обсяг інвестицій по групі ДТЕК, без урахування проєкту Тилігульської ВЕС (EUR 200 млн), минулого року був приблизно $550 млн, а загалом з початку повномасштабної війни – $1 млрд", – сказав Тімченко. 

Відео дня

Очільник ДТЕК наголосив, що під час війни компанія інвестувала величезні кошти у мережі, електростанції, видобуток вугілля, нафтогаз.

"Вірогідно, що не так багато українських компаній, які за час повномасштабної війни інвестували такі великі кошти в економіку країни", - додав він.

Нагадаємо, раніше на конференції COP28 ДТЕК та провідний у світі виробник вітротурбін компанія Vestas підписали меморандум, який передбачає завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції – Тилігульської ВЕС в Миколаївській області. Загальний обсяг інвестицій у проєкт перевищують 650 млн євро, а встановлена потужність станції становитиме 500 МВт.