Чверть українців очікують погіршення економічного становища у найближчi пiвроку - опитування

Однією з причин, через яку може відбутися економічна криза восени цього року, більшість українців назвали некомпетентність влади.

Економічне становище України за останні півроку однозначно погіршилось або скоріше погіршилось.

Читайте такожБанки чекають відновлення попиту на кредити вже восени - опитування НБУ

Так вважає 30% і 36% українців відповідно, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 15-20 липня на тему "Україна: оцінка суспільно-політичної ситуації". Ще 24% співвітчизників вважають, що економічне становище в країні не змінилося.

На питання про те, як змiниться економiчне становище в Українi в найближчi пiвроку, 35% респондентів відповіли, що воно не зміниться. 25% українців вважають, що воно скоріше погіршиться.

Однією з причин, через яку може відбутися економічна криза восени цього року більшість українців назвали некомпетентність влади - 57%, а також коронавірус - 26%.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 2 тис. респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.