У найближчі півроку близько 40% очікують погіршення економічного становища країни / фото УНІАН

Дві третини населення відзначають погіршення економічного становища України за останні півроку.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 24 по 28 червня.

Так, за результатами опитування, 22% респондентів оцінюють напрям руху країни як правильний, 63% – як неправильний, ще 15% не змогли відповісти.

Відео дня

Соціологи зазначають, що протягом останнього місяця спостерігається падіння позитивних оцінок стану справ у країні з 32 до 22%.

"Дві третини опитаних відзначили погіршення економічного становища України за останні півроку, майже чверть вважають, що воно не змінилося, 9% - покращилося. Про погіршення економічного становища власної сім’ї зазначила половина опитаних, майже 40% говорили про відсутність змін, 9% – побачили покращення", - йдеться в дослідженні.

Читайте такожПіврічний план надходжень до держбюджету не виконано - Держказначейство

Крім того, у найближчі півроку близько 40% респондентів очікують погіршення економічного становища країни, 31% - відсутності змін, а 17% - покращення.

Згідно з опитуванням, більш ніж половина українців (53%) вважають, що економічна криза восени цього року може відбутися через некомпетентність влади, 32% впевнені, що причиною може стати коронавірус, та лише 6% вважають, що кризу може спричинити війна на Донбасі.

Опитування провела соціологічна група "Рейтинг" з 25 по 28 червня методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю не перевищує 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, більшість українців причиною можливої економічної кризи восени цього року вважають некомпетентність влади.

Також, 63% населення вважає, що справи в Україні розвиваються у неправильному напрямку.