фото bank.gov.ua

Українські банки очікують, що в третьому кварталі 2020 року попит на кредити з боку бізнесу і населення відновиться, а умови кредитування будуть пом'якшуватися.

Читайте такожНБУ зберіг облікову ставку на рівні історичного мінімуму

Про це повідомила прес-служба Національного банку України за підсумками опитування серед банків НБУ.

Відео дня

Згідно з повідомленням, у другому кварталі 2020 року залишалося відчутним негативний вплив коронакризи як на попит населення та бізнесу на кредити, так і на стандарти кредитування.

При цьому наголошується, що пік негативних очікувань банків було пройдено у попередньому кварталі, а в нинішньому опитуванні очікування банків на наступні 12 місяців почали покращуватися.

"Опитані банки очікують, що в наступному кварталі відновиться попит на кредити з боку як населення, так і бізнесу, а умови кредитування пом'якшаться. Зокрема, у третьому кварталі банки очікують відновлення попиту населення на споживчі кредити та іпотеку", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим банки й надалі очікують погіршення якості кредитних портфелів і сподіваються на пом'якшення стандартів кредитування бізнесу і населення (споживчі кредити та іпотека) у наступні три місяці.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України розраховує на пожвавлення попиту українців на об'єкти житлової нерухомості шляхом розвитку іпотечного кредитування, ставки за яким до кінця року будуть істотно знижені.