Експерт пояснив, що буде з курсом валют на початку наступного року / фото ua.depositphotos.com

Національний банк України найближчими місяцями дотримуватиметься фіксованого курсу валют завдяки міжнародній фінансовій підтримці. Підвищення попиту перед святами може спровокувати зростання курсу.

"Попри те, що темпи продажів за валютними резервами прискорилися і, швидше за все, в січні також будуть високими, НБУ може зберегти офіційний курс, а разом з ним і коридор торгів на міжбанку на нинішньому рівні", - розповів керівник служби продажів казначейських продуктів Банку "Авангард" Юрій Крохмаль у коментарі РБК-Україна.

При цьому він вказав, що сезонне підвищення попиту на імпортні товари має обмежений вплив на курс в обмінниках. За словами експерта, це пояснюється обмеженим зв'язком готівкового сегмента валютного ринку з міжбанківським.

Відео дня

"Не виключено, що від припливу гривні в кінці року буде пожвавлення попиту в готівковому сегменті і певне подорожчання долара в обмінниках", - підсумував Крохмаль.

Курс валют в Україні - прогнози експертів

Експерти вважають, що в найближчі дні курс долара істотно не зміниться. На думку фінансового експерта Олексія Козирєва, курс долара коливатиметься від 39,30 до 40,80 гривень, а євро - від 39,90 до 43,00 гривень.

При цьому в МВФ заявили, що інфляція в Україні поступово зменшиться до 22,5% наприкінці 2023 року. 

Згідно з прогнозами експертів, у 2023 році курс долара буде більш-менш стабільним завдяки тому, що міжнародні резерви вже перевищили довоєнний рівень. 

Вас також можуть зацікавити новини: