"Ганебне рішення": Зеленський жорстко розкритикував НКРЕКП за підвищення тарифів на воду

Президент заявив, що таке рішення регулятора отримає урядову відповідь.

Рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), про підвищення з 1 липня тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, є ганебним.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, реагуючи на повідомлення НКРЕКП про підвищення тарифів на воду.

"М'яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення", - наголосив Зеленський.

Глава держави додав, що дав доручення уряду Дениса Шмигаля представити рішення у відповідь. "І вони будуть", - сказав президент.

Підвищення тарифів на воду в Україні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 30 червня НКРЕКП повідомила, що з 1 липня платіжки для українців за воду зростуть у середньому на 32%, а платіжки - на 62 грн на місяць в залежності від регіону. Не буде підвищення у містах, які суттєво постраждали внаслідок бойових дій - Харків, Миколаїв і Херсон.

Після цього голова уряду Денис Шмигаль дав доручення профільним міністрам провести консультації щодо перегляду рішення про підвищення тарифу на воду. Він назвав рішення НКРЕКП неприйнятними і не погодженим із урядом.

Прем'єр також наголосив, що під час війни вони мають діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах як енергетика та тарифоутворення. За його словами, такі рішення регулятора "йдуть у розріз із політикою уряду, який робить все можливе, аби забезпечити соціальну справедливість".

Вас також можуть зацікавити новини: