В Україні створять оперативно-економічний штаб \ фото REUTERS

Кабінет міністрів створює оперативно-економічний штаб, який в умовах війни з Росією буде займатися окремими питаннями в економічній сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Зараз створюється прем'єром оперативно-економічний штаб, який займається окремими питаннями в економічній сфері", - сказав він.

Відео дня

Також Подоляк зазначив, що окрім підприємств, які зазнали прямого нападу Збройних сил Російської Федерації, всі інші працюють у штатному режимі.

Що стосується енергетичної сфери, то вона також працює в штатному режимі.

"У нас немає блек-аутів сьогодні ніяких поки що, так само інтернет і мобільний зв'язок - все працює в штатному режимі з окремими перевантаженнями, які є на окремих напрямках, і ми стараємось все це швидко владнати", - сказав він.

По стану справ у інфраструктурній сфері Подоляк зазначив, що всі порти закриті військовими, великі автомагістралі працюють в штатному режимі, але є деяке перевантаження в західному напрямку.

"Немає ні на яких магістралях ексцесів чи чогось іншого", - сказав він.

Подоляк додав, що через спекулятивний високий попит є дефіцит палива, який зараз вирішується.

Також він зазначив, що на сьогодні є перевірені складські запаси продуктів харчування на 15-20 днів прямо в мережах магазинів.

"Якщо буде спекулятивний попит, як на автозаправках, тоді трохи менше у нас буде по кількості днів запаси продуктів харчування, але я думаю, що це буде вирішуватися в оперативному режимі", - сказав Подоляк.