Уряд скоротив відрахування прибутку держкомпаній до бюджету до 80% / фото УНІАН

Кабінет міністрів України прийняв рішення про зниження норми відрахувань від чистого прибутку державних компаній у державний бюджет до 80%, тоді як раніше цей показник становив 90%.

Читайте такожДержбюджет України пішов у мінус майже на 24 мільярди гривень

Як сказано в повідомленні Міністерства фінансів, таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

Відео дня

"За результатами фінансово-господарської діяльності, починаючи з 1 січня 2020 року, державні підприємства будуть перераховувати в державний бюджет 80% чистого прибутку замість 90%, як було раніше", - сказано в повідомленні.

Водночас для ДП НАЕК "Енергоатом", ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" та ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" норма відрахування частини чистого прибутку встановлена на рівні 30%.

"Завдяки цьому рішенню суб'єкти господарювання державного сектора економіки отримають більше фінансових ресурсів для спрямування їх на розвиток виробництва. Нові положення дозволять забезпечити виконання надходжень до державного бюджету в обсягах, визначених законом про державний бюджет на 2020 рік", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у квітні минулого року Кабінет міністрів України підвищив норматив відрахувань частини чистого прибутку державних підприємств до бюджету на 2019 рік з 75% до 90%.