Де можна зняти гроші з картки / фото УНІАН

Навіть в сучасному світі не можна обійтися зовсім без готівки. Найочевидніший спосіб їхнього отримання - звернутися в касу банку або зняти гривні через банкомат. Але це далеко не всі методи. Зняти готівку можна і в інших місцях, і навіть зовсім без карти. Ми зібрали найпопулярніші способи зняття готівки в Україні.

Як зняти готівку в банкоматі

Банкомат - найпростіший і найдоступніший спосіб зняти гроші з карти. Більшість популярних банків встановлюють максимальну суму, яку можна отримати в банкоматі. Якщо хочете зняти більше - доведеться йти у відділення свого банку. Також багато банкоматів не видають готівку в рахунок кредитних коштів.

Під час війни у банків діють такі ліміти на зняття готівки:

Відео дня
  • ПриватБанк дозволяє отримати максимум по 20 тисяч гривень кожні 3 години;
  • Альфа-Банк дозволяє отримати в банкоматі до 30 тисяч гривень на місяць і не більше 20 тисяч гривень на добу зі стандартної картки;
  • ПУМБ дозволяє зняти з картки до 10 тисяч гривень за одне зняття;
  • Райффайзен банк обмежив суму зняття готівки з дебетової картки до 30 тисяч гривень на добу;
  • Ощадбанк дозволяє отримати без комісії до 20 тисяч гривень на місяць.

Не всі знають, що для зняття готівки не обов'язково користуватися апаратом свого банку. Отримати гроші можна навіть не в "рідному" банкоматі. Але є обмеження по сумі - зазвичай банкомат дозволяє отримати не більше 1000 гривень за раз з карти "чужака".

При знятті грошей з "чужого" терміналу може бути встановлена комісія. Але великі банки зазвичай домовляються один з одним, дозволяючи видавати готівку користувачам банків-партнерів без комісії. 

Як зняти готівку з Монобанку

Монобанк - це особливий банк, у якого немає своїх банкоматів, терміналів і банківських відділень. Зняти готівку Монобанк дозволяє з банкоматів інших банків. Якщо у вас біла карта, то знімати з неї готівку можна без комісії.

Що стосується інших видів карт Монобанку, то багато банків беруть з власників комісію на зняття готівки - 0,5% суми при знятті грошей в рахунок особистих коштів або 5% суми в рахунок кредитних коштів. Є також ліміт на видачу готівки - зазвичай не більше 1000 гривень за раз.

Зняти готівку з карти Монобанку без комісії також можна, якщо у вас є карта будь-якого іншого банку. Для цього можна скористатися однією хитрістю. Переведіть суму з картки Монобанку на картку іншого банку через мобільний додаток (комісію за переказ особистих коштів Монобанк не знімає). Потім зніміть готівку з картки іншого банку через його банкомат.

Як зняти готівку без картки

У банкоматі можна отримати готівку навіть не маючи при собі карту. Однак у вас має  бути смартфон із встановленим мобільним додатком банку. Алгоритм зняття готівки без картки для різних банків відрізняється. Наприклад, в банкоматах ПриватБанку вибрати опцію "зняти без карти", потім просканувати QR-код через сканер в мобільному додатку Приват24.

В яких магазинах можна зняти готівку на касі

Дуже зручний спосіб легко отримати готівку - в магазині, аптеці, на пошті або на заправці. Для цього зверніться до касира при оплаті товару карткою.

Список того, в яких магазинах можна зняти готівку, дуже великий. Послуга доступна у багатьох великих торгових мережах.

Ось де можна зняти готівку на касі:

  • Супермаркети: Сільпо, Фора, Varus, Novus, АТБ, Маркетопт, Ашан.
  • Магазин: Єва, Аврора, Winetime, простір, Шик і блиск, Фокстрот, Зоомайстер, Епіцентр, ROSHEN, Точка, Копійочка та інші.
  • Заправки: WOG, ОККО, Укрнафта, БРСМ-Нафта.
  • Аптеки: 911, АНЦ, Аптека Оптових Цін, Біла Ромашка та інші.

Ліміт на видачу готівки таким способом в більшості магазинів становить до 6 тисяч гривень за раз.

Вас також можуть зацікавити новини: