Безкоштовний додаток для касових апаратів вже тестують / фото pravda.com.ua

Державна податкова служба України (ДПС) з 15 липня почала тестування безкоштовного фіскальної програми для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Читайте такожМін'юст юст узаконивши касові апарати в смартфоні

Про це повідомила прес-служба ДПС.

Відео дня

Згідно з повідомленням, тестова версія доступна для всіх господарюючих суб'єктів на сайті ДПС, а саме тестування триватиме до 31 липня 2020 року.

"Програмне забезпечення може використовуватися для реєстрації розрахункових операцій (формування розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, їх спрямування для фіскалізації на фіскальний сервер, надання фіскального чека покупцеві) і бути встановлено на будь-якому пристрої, що підтримує операційну систему Windows Vista SP2 та вище або Android 4.1 та вище", - повідомила прес-служба Державної податкової служби.

Як повідомляв УНІАН, фіскальний додаток для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО) з 1 серпня поточного року буде доступним для повноцінного використання для всіх платників податків на безкоштовній основі.

Верховна Рада 20 вересня 2019 року прийняла закон, що дозволяє використовувати програмні РРО поряд з традиційними, а також зобов'язує фізосіб-підприємців 2-4 категорії використовувати РРО. При цьому введення програмних РРО не стосуватиметься фізичних осіб, а також фізосіб-підприємців (ФОПів), які знаходяться на першій групі оподаткування.

Використання РРО для певних видів діяльності II-IV груп фізичних осіб-підприємців стане обов'язковим з 1 січня 2021 року, а для всіх груп платників єдиного податку з 1 квітня 2021 року.