Ілюстрація REUTERS

Чистий прибуток LVMH, найбільшого світового виробника товарів класу люкс, в першому півріччі 2020 року скоротився на 84% - з 3,27 млрд євро до 522 млн євро.

Про це йдеться в оприлюдненому звіті компанії.

Читайте такожВласник LVMH втратив перше місце в рейтингу найбагатших людей світу через вірус в Китаї

Відео дня

Падіння виручки

Виручка компанії знизилася на 27%, з 25,08 млрд євро до 18,4 млрд євро, причому двозначное падіння продажів було зафіксоване в усіх сегментах бізнесу.

Пандемія COVID-19 викликала різке падіння кількості міжнародних мандрівників і закриття магазинів і підприємств групи LVMH в більшості країн на кілька місяців, наголошується в повідомленні.

У червні з'явилися ознаки відновлення в ряді сегментів бізнесу, але у другому кварталі доходи істотно впали в США і Європі. Азія показала більш позитивні результати, в тому числі завдяки сильному відновленню в Китаї.

Серед підрозділів у першому півріччі найбільш значно скоротилися продажі годинників і прикрас — на 38%.

Виручка мережевих роздрібних магазинів Sephora, DFS і Le Bon Marche) зменшилася на 32%.

Виручка в сегменті модного одягу і виробів зі шкіри впала на 23%.

Реалізація алкогольних напоїв скоротилася на 20%, особливо сильно зменшилися продажі шампанського.

Обсяг продажу парфумерії та косметики впав на 29%.

Хронологія подій

  • У грудні 2019 року в Китаї було зафіксовано спалах пневмонії, збудником якої став раніше невідомий тип коронавірусу. З-за спалаху власник концерну LVMH (Louis Vuitton і Dior) Бернар Арно, позбувся першого місця у списку найбагатших людей світу за версією журналу Forbes. Він очолював рейтинг чотири дні – з 17 січня 2020 року.
  • 16 березня 2020 року LVMH Бернара Арно повідомила про початок виробництва антисептичного гелю для рук на підприємствах, що виробляють продукцію для таких брендів, як Givenchy і Christian Dior.
  • В середині березня 2020 року глава LVMH Бернар Арно очолив список мільярдерів, які втратили найбільше на початку місяця. На закриття торгів 13 березня його статок скоротився на $14 млрд, до $84,6 млрд. Двома місяцями раніше Арно на деякий час став найбагатшою людиною світу зі статком понад $100 млрд
  • Станом на 28 липня Бернар Арно займає третю сходинку в рейтингу мільярдерів Forbes зі статком $107,8 млрд.