Практично всі сектори економіки постраждали від коронакризи / фото УНІАН

Найбільше в Україні, як і в усьому світі, від коронавірусу і карантинних обмежувальних заходів постраждали туристична галузь, ресторанно-готельний бізнес і транспорт.

Про це на брифінгу після засідання уряду заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

«Не лише в Україні, а й в усьому світі, перш за все постраждали сектори, які пов'язані з туризмом, з ресторанно-готельним бізнесом, тому що всі об’єкти були закриті, щоб максимально обмежити контакти людей. Наступне - це транспорт. Ми всі знаємо про серйозні обмеження транспорту», - сказав він.

Відео дня

Міністр також зазначив, що практично всі сектори економіки постраждали від коронакризи через зниження ділової активності.

Читайте такожСтоїть "на трьох китах": Кабмін затвердив програму відновлення української економіки

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів на своєму засіданні в середу, 27 травня, затвердив урядову програму відновлення вітчизняної економіки.

Всі ініціативи програми можна розділити на короткострокові, середньострокові і стратегічні (превентивні).

Короткострокові ініціативи мають на увазі розробку галузевих норм ведення господарювання, тимчасове звільнення від оподаткування, середньострокові - надання допомоги у виробництві товарів подвійного призначення, держзамовлення на виробництво товарів медичного призначення, а стратегічні - екстрене співробітництво з державами-партнерами, а також перегляд торгово-економічних зв'язків з Євросоюзом.

У програмі є блок «заходи секторального напряму», який чітко прописує підтримку для промисловості, сільського господарства, енергетики, транспорту, інфраструктури, інформаційних і комунікаційних технологій, сфери послуг.

Блок програми в розрізі функціонального напряму складається з таких підрозділів, як підтримка малого і середнього бізнесу, стимулювання міжнародної торгівлі, залучення інвестицій, стимулювання розвитку інновацій, створення робочих місць і розвиток ринку праці, розумне регулювання господарської діяльності.