Ілюстрація REUTERS

 Дмитро Дубілет, який був міністром Кабінету міністрів Олексія Гончарука, заявив про створення сайту, на якому можна відстежувати вплив карантину на економіку України.

Читайте такожБарометр щастя: 45% українців вважають свій рівень доходів недостатнім для нормального життя (інфографіка)

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

Ми створили дашборд, присвячений карантину та економіці України. Це, мабуть, найбільш масштабний та докладний дашборд на цю тему (панель індикаторів - УНІАН) на цю тему. Веб-адреса дашборду: q.rating.zone.

На ньому можна відстежувати вплив карантину на економіку — загалом понад 30 показників, які оновлюються щоденно/щотижня/щомісячно», - написав він.

Дубілет зазначив, що були використані показники, за якими можна оцінювати зміни стану захворюваності, міграційних та демографічних процесів, зайнятості, зміни в фінансах і торгівлі, а також бюджеті й податках.

«Ми отримали офіційні дані з 1 жовтня 2019 року, додали до них зрозумілі візуалізації та об’єднали на одній сторінціі. Тепер можна не гадати, а точно визначити скільки українців повернулось до країни (463 тис. людей), наскільки впав обсяг продажів взуття та одягу в магазинах (-98,6%), як змінюється кількість безробітних (431 тис. людей) та яка з областей найменше втратила доходів до місцевого бюджету», - зазначив він.

За словами Дубілета, дашборд буде функціонувати на період карантину та протягом часу, необхідного для відновлення роботи економіки.

«Незабаром на ньому з’являться нові показники та можливість їх досліджувати більш детально. Щоб не пропустити нові показники на дашборді, можна підписатись на групи у Телеграмі або Фейсбук (посилання нагорі дашборду)», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, екс-міністр Дубілет планує запустити інвестиційний фонд для підтримки бізнесу в Україні.