Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд оприлюднив повний текст листа про наміри та меморандум про економічну та фінансову політику за новою 18-ти місячною програмою Stand-by між Україною і МВФ.

Лист про наміри та меморандум були схвалені радою директорів МВФ 9 червня 2020 року.

Вони містять заходи та умови, які реалізували і планують реалізувати і дотримуватися уряд України і НБУ протягом 2020-2021 років - терміну дії програми. Крім того, там містяться конкретні кроки, необхідні для успішного проходження переглядів і отримання наступних траншів за програмою.

Відео дня

«Виконання положень Меморандуму дозволить до кінця дії програми отримати решту коштів від МВФ (2,9 мільярда доларів), які повинні забезпечити макроекономічну і фінансову стабільність. Програма Stand-by зосереджена на ключовому завданні - підтримка макроекономічної і фінансової стабільності і охоплюватиме, серед іншого, такі сфери як: фіскальна політика, монетарна політика, політика фінансового сектора, енергетична політика та антикорупційна політика», - повідомили в Міністерстві фінансів України.

«Наявність такої програми дозволило отримати другий транш в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 500 мільйонів євро», - підкреслили в Мінфіні.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19. Перший транш за новою програмою складе 2,1 мільярда доларів.