Ілюстрація REUTERS

Україна пройшла кризовий етап в економіці, і є всі підстави вважати, що державний бюджет країни на поточний рік буде виконано.

Читайте такожУкраїнська економіка з початку року впала на 5% - Мінекономіки

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Відео дня

"Зараз є всі підстави вважати, що ми пройшли складний кризовий етап в економіці, і я сподіваюся, що червень буде великим в плані наповнення бюджету й у нас є всі підстави сказати, що бюджет цього року буде виконаний", - сказав Марченко.

Він також зазначив, що в уряду є можливість "підняти економічну динаміку до кінця року".

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України в умовах кризи прогнозує падіння ВВП країни в другому кварталі на 11,3% і в цілому за 2020 рік - на 5%.

Валовий внутрішній продукт України у січні-квітні 2020 року скоротився на 5%, що відповідає прогнозу розвитку Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства.

Кабінет міністрів прогнозує, що у 2020 році валовий внутрішній продукт України може скоротитися на 4-8% у порівнянні з 2019 роком, про що йдеться в затвердженій 27 травня комплексної програми з відновлення вітчизняної економіки.

Новий державний бюджет на поточний рік базується на прогнозах падіння ВВП на 3,9%, тоді як раніше очікувалося зростання на 3,7%.