Щодо євро курс гривні залишився на рівні попереднього дня / фото УНІАН

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 27 травня, залишився на рівні попереднього показника - 37,60 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні також залишився на рівні попереднього дня і складає 40,80 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 37,20 грн за дол., євро - 40,15 грн за євро.

Що відбувається з курсом

Ситуація на валютному ринку залишатиметься стабільною і прогнозованою під дією різних факторів, і готівковий курс валют навряд чи зазнає якихось суттєвих змін. Про це розповів директор департаменту казначейства банку "Cominbank" Герман Марченко.

Відео дня

Начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий прогнозує, що курс долара в Україні в червні 2023 року, скріш за все, коливатиметься у межах коридору 37 - 38 грн/дол. Експерт вважає, що на ситуацію у червні впливатимуть кілька факторів, зокрема рішення НБУ, міжнародна фінансова допомога і темпи розвитку економіки. На його думку щоденні коливання готівкового курсу валют у червні не перевищать 0,5 гривні, а різниця між курсом купівлі та продажу готівкової валюти буде в межах 0,3 гривні.

Вас також можуть зацікавити новини: