14 жовтня курс гривні до долара зміцнився до 40,93 грн/дол / фото УНІАН

Підстав для того, щоб курс долара в Україні підскочив до рівня 50 грн/дол. до кінця 2022 року, сьогодні немає.

Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса, передає 24 канал.

За його словами, на цей час не спостерігаються фундаментальні фактори, які будуть впливати на курс гривні найближчим часом. Експерт додав, що будь-які "форс-мажори" і "різкі рухи" завжди викликають міні-панічні або панічні настрої.

Відео дня

"Але саме зараз фундаментальних економічних причин для додаткового тиску на гривню немає", – заявив він.

Фарса також зазначив, що в останній місяць ситуація на валютному ринку в Україні стабілізувалася, і пояснив, що саме на це вплинуло:

"Більше стало грошей – їх почали давати західні партнери, починаючи з серпня. Також "зернова угода" дуже допомогла, і значно збільшився експорт. Тому поки якихось причин для ослаблення національної валюти немає. Водночас ми розуміємо, що поки буде війна – продовжиться психологічний тиск".

Курс долара в Україні: стільки коштує долар

Нагадаємо, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 14 жовтня зміцнився на 7 копійок – до 40,93 грн/дол. Щодо євро курс гривні залишився на колишньому рівні – 39,50 грн/євро.

А курс готівкового долара у "Приватбанку" залишився на рівні попереднього дня – 40,50 грн/дол. Курс євро до гривні зміцнився на 10 копійок – до 39,20 грн/євро.

Деякі економічні експерти припускають, що останні масовані ракетні удари Росії по Україні можуть призвести до того, що курс долара перевалить за 50 гривень.