Курс гривні до долара 14 лютого залишився на рівні попереднього показника - 40,10 грн/дол. / Фото REUTERS

Минулого тижня курс готівкової гривні до долара США зміцнився ще більше, хоча і залишається на рівні близько 40 грн/дол.

"Готівковий курс у десяти найбільших роздрібних банках ще більше посилився минулого тижня, але удвічі меншим темпом, ніж за попередній тиждень. Водночас НБУ зменшив інтервенції на міжбанківському ринку до 679 млн дол.",- говориться у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

Аналітики компанії зазначають, що динаміка купівлі валюти населенням залишається у звичних межах і наразі не має впливу на готівковий курс. Частина операцій поступово зміщується з готівкового в безготівковий сегмент, вочевидь для розміщення купленої валюти на депозитах.

Відео дня

"Дефіцит на міжбанківському ринку залишається в передбачуваних обсягах і повністю покривається інтервенціями НБУ. Зменшенню інтервенцій минулого тижня посприяла краща збалансованість попиту та пропозиції серед клієнтів банків, які у вівторок продавали більше валюти, ніж купували, а у четвер їхні операції маже збалансувалися", - повідомили у ICU.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 14 лютого 

Як повідомляв УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 14 лютого залишився на рівні попереднього показника - 40,10 грн/дол. Щодо євро курс гривні зміцнився на 5 копійок і склав 42,85 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подешевшав на 5 копійок - до 39,75 грн за долар. Курс євро до гривні подешевшав на 10 копійок - до 42,30 грн/євро.