19 жовтня курс гривні до долара зміцнився на 3 копійки – до 40,90 грн/дол / фото ua.depositphotos.com

Найбільш стабільна та передбачувана валюта сьогодні – це долар. Поки він міцніє, євро слабшає.

Про це розповів експерт з економічних питань Олег Пендзин, передає 24 канал.

За його словами, співвідношення валют – це те ж, що і ринок м'яса, зерна або нафти. Тобто, є попит, є і пропозиція. Валюта в даній пропозиції виступає як товар. А тому, чим більший попит, тим дорожче його можна купити.

Відео дня

"Що робиться зараз з економікою Єврозони, що імітує євро і в якій відбувається війна, ще й енергетична криза? Вона стагнує, тобто різко зростає собівартість європейської продукції, тому що дуже дорогі енергоносії. Є велика небезпека через важку зиму. У таких ситуаціях інвестори витягують свої кошти з євро і переводять в інші валюти", – заявив експерт.

"Долар зараз найбільш стабільна і передбачувана валюта. Отже, на долар зростає попит, на \вро – зменшується", – додав Пендзин.

Курс долара в Україні: скільки коштує долар

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 19 жовтня курс гривні до долара зміцнився на 3 копійки – до 40,90 грн/дол. Щодо євро курс гривні зміцнився на 10 копійок і становить 39,60 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня – 40,50 грн/дол. Курс євро до гривні також залишився на рівні попереднього дня – 39,00 грн/євро.