У 2023 році курс долара досягне 50 гривень, прогнозують у Кабміні / фото УНІАН

Макроекономічний прогноз уряду України на 2023 рік насторожує та шокує. Згідно з ним, курс долара досягне позначки у 50 грн/дол, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

На думку економічного експерта Данила Моніна, такий прогноз свідчить про визнання урядом власної некомпетентності, передає "Телеграф".

Економіст зазначив, що очікуваний Кабміном курс долара в 50 гривень за долар виглядає дивним, якщо врахувати, що навіть зараз в умовах війни за допомогою зовнішньої фінансової допомоги України може утримувати долар на позначці у 40 гривень. Він допустив, долар в Україні досягне позначки у 50 грн/дол тільки за умови, що Україна позбудеться зовнішніх джерел підтримки національної валюти:

Відео дня

"Якщо ж Кабмін вважає, що курс долара впаде до 50 гривень, то він чомусь не розраховує на зовнішні надходження валюти у вигляді фіндопомоги або інвестицій. У кращому випадку ми будемо отримувати кредити від МВФ".

Раніше повідомлялося, що в макроекономічному прогнозі Міністерства економіки зазначено, що у 2023 році курс долара досягне 50 гривень, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

Вас також можуть зацікавити новини: