Курс гривні до долара 29 квітня залишився на рівні попереднього дня - 37,95 грн/дол. / фото УНІАН

Курс долара в Україні в травні 2023-го року, швидше за все, демонструватиме відносну стабільність.

Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, зазначивши, що курс валюти в наступному місяці особливо не зміниться, передає "Обозреватель".

"Думаю, протягом місяця ми побачимо, що курс рухатиметься приблизно у тих межах, в яких є на сьогоднішній момент. Тобто десь на рівні 38, максимум - 39 гривень за долар, але, думаю, буде менше. У таких межах, в яких зараз рухається, він і залишатиметься", - зазначив він.

Відео дня

Експерт прогнозує, що долар може змінитися на початку літа:

"Я думаю, що до кінця травня будемо мати приблизно такі ж цифри, вони мало відрізнятимуться від тих, які є. Але коли остаточно закінчаться весняні польові роботи, а це буде початок літа, тоді, напевно, курс трохи просяде".

Курс долара в Україні у травні 2023 - інші прогнози

Нагадаємо, економічний експерт Сергій Фурса також висловив упевненість, що курс долара в Україні до кінця весни 2023 року навряд чи кардинально зміниться, поки не очікується ніяких змін.

Аналітик Олексій Козирєв вважає, що курс долара в Україні до 3 травня в більшості кас банків перебуватиме у коридорі: від 37,20 до 38,40 грн/дол., а безготівковий долар у зазначений період продовжить коливатися від 36,56 до 36,93 грн/дол.