Оприлюднено свіжий курс валют на 7 липня / фото УНІАН

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 7 липня, залишився на рівні попереднього показника - 37,35 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні також не змінився і становить 41,00 грн/євро.

Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,75 грн за дол., євро - 40,30 грн за євро.

Відео дня

Що буде з курсом валют в Україні - прогнози експертів

Як повідомляв УНІАН, за прогнозом начальника департаменту казначейства "Глобус Банку" Тараса Лєсового, наступного тижня, з 10 по 16 липня, глобальних змін на готівковому валютному ринку не передбачається, адже будуть збережені основні тенденції 2 останніх тижнів: курсові "межі" ринкових коливань залишаться на рівні 37-38 грн/дол. та 40-41,5 грн/євро.

За прогнозом аналітика Олексія Козирєва, готівковий курс долара в Україні з 6 по 12 липня у більшості кас банків перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 36,60 до 37,50 грн/дол. 

Аналітик вважає, що НБУ не буде зараз знижувати офіційний курс долара, так як зараз ситуація дуже нестабільна і зерновий коридор може бути закритий взагалі.

"Ситуація з нашим експортом не дуже зараз нормальна. І в такому випадку знижувати офіційний курс - це фактично вимивати кошти експортерів і не стимулювати їх для розвитку нашої економіки", - зазначив Козирєв.

Вас також можуть зацікавити новини: