Шмигаль розповів, яким буде курс долара / REUTERS

Курс долара в Україні до кінця 2020 року зберігатиметься на рівні 27-28 грн за долар.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

За його словами, рекордні виплати держави за зовнішніми боргами не матимуть впливу на курс валют.

Відео дня

"Україна буквально вчора сплатила найбільший одноразовий платіж в історії незалежної України – еквівалент 2,2 млрд доларів. Ми сплатили це з власного казначейського рахунку. Ви бачите, що курс не похитнувся", - наголосив він.

За словами Шмигаля, "з точки зору стабільності економіки, бюджету, валютного курсу у нас все добре".

"Курс буде стабільним, він коливатиметься в межах 27-28, так як зараз і є. Ми не бачимо сьогодні причин для різкої зміни курсу в один або в інший бік. Сьогодні в нас одна з найбільш стабільних ситуацій і з золотовалютними резервами, з ліквідністю банків... Ми фактично більше ніж на два мільярда скоротили державний борг від початку року. Тому все в нас з курсом буде в порядку, запевняю вас", - заявив прем'єр.

Говорячи про те, яким буде курс долара у 2021 році, очільник уряду відповів, що він очікується на рівні 29 гривень.

"Іде активна підготовка бюджету на 2021 рік. Є вже макропрогноз… Курс валют закладається в районі 29 грн, тобто він навіть трошки оптимістичніший, ніж ми закладали 29,5 грн цього року. Це той показник, який дає впевненість інвесторам, людям, про те, що курс валют буде триматися стабільно... Попри складну економічну ситуацію, кризу в світі і в Україні, фінансова система у нас сьогодні перебуває в доволі стабільному стані".

Читайте такожМіністр економіки спрогнозував курс долара в Україні

Курс валют в Україні: останні новини