Мінекономіки поки не планує перегляд макропрогнозу-2020

Макропрогноз не може змінюватися раз на місяць чи два, переконаний міністр.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства найближчим часом не планує переглядати макроекономічний прогноз на цей рік, про що під час спілкування з журналістами повідомив голова міністерства Ігор Петрашко.

Читайте такожБюджетний процес в Україні проходитиме з урахуванням коронавірусу – Мінфін

"Зрозуміло, що ми будемо його уточнювати, і ми ведемо постійну роботу в даному напрямку. Макропрогноз не може змінюватися щомісяця або два, він здебільшого змінюється два рази на рік... З точки зору уряду, будь-яка зміна макропрогнозу тягне за собою бюджетні речі", - сказав міністр.

"Наші розрахунки по макропрогнозу мають право збутися. Найважливіше – це обсяг ВВП та зайнятість. Це дві речі, які для нас важливі... Поки що ми бачимо, що по ВВП ми рухаємося в нашому фарватері", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Кабінет міністрів затвердив оновлений макроекономічний прогноз, який передбачає, що середньорічний курс національної валюти у 2020 році становитиме 29,5 гривні за долар США.

Крім цього, оновлений макропрогноз передбачає падіння валового внутрішнього продукту на 3,9%, зростання інфляції з 5,6 до 8,7%; середньомісячну зарплату 11 тисяч гривень, яка з урахуванням інфляції фактично не зміниться у порівнянні з 2019 роком; безробіття на рівні 9,4%, що на 1,3% більше, ніж у попередньому прогнозі.