Мережі Novus та Billa продовжать працювати у звичайному режимі / фото Liga.net

Австрійська Rewe International AG продає 100% в капіталі компанії Білла-Україна власнику мережі Novus.

Читайте такожРесторани, магазини та супермаркети: у 35 столичних закладах торгували виявили коронавірус

Про це повідомляти RAU з посиланням на прес-службу компанії Novus.

Відео дня

"Компанія Consul Trade House UAB (єдиний учасник ТОВ "Новус Україна") та Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки в статутному капіталі "Білла-Україна", яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України. Зараз йде фінальне узгодження угоди Антимонопольним комітетом", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначають, що Novus та Billa продовжать працювати у звичайному режимі, виконуючи раніше досягнуті договірні зобов'язання перед партнерами та контрагентами для стабільності ведення бізнесу. Про завершення угоди та подальші плани розвитку буде оголошено додатково, після отримання дозволів регулюючих органів.

Довідка щодо мережі Billa

  • Австрійська мережа Billa, що входить в REWE Group, налічує 35 магазинів в Україні, розташованих в Києві, Київській області та Житомирі.
  • Вона була першим міжнародним рітейлером, що вийшов на український ринок. Компанія прийшла в Україну на початку 2000-х років, відкривши магазини в Києві, Харкові та Дніпрі, а піку свого розвитку досягла в кризовий 2014-й, коли кількість об'єктів досягла 39.
  • На той час магазини рітейлера працювали в 16-ти містах 9-ти областей країни.
  • Однак у 2017 році компанія вирішила піти з регіонів країни, сконцентрувавшись на розвитку в Києві та Київській області.

Довідка щодо мережі Novus

  • Novus представлений на українському ринку з 2009 року і входить до Литовської групи BT Invest, яка інвестує й до інших секторів України під брендами Stolitsa Group, Retroville та EVT.
  • Сьогодні Novus - одна з найуспішніших і перспективних мультиформатних мереж в Україні, яка об'єднує 46 магазинів.
  • Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 тисяч квадратних метрів. Компанія розвиває торгові об'єкти різних форматів площею від 400 до 7000 квадратних метрів, серед них - франчайзингові.
  • Товарообіг мережі Novus у 2019 році становив 11,5 мільярда гривень.