Схеми було зламано протягом останніх місяців / Фото УНІАН

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про те, що за останні два місяці в податковій сфері вдалося "зламати" ряд схем мінімізації сплати податку на додану вартість (ПДВ).

За словами Марченка, є всі підстави вважати, що ці незаконні схеми ліквідованіо. Про це він заявив в ході брифінгу.

Читайте такожКабмін затвердив єдиний рахунок для сплати податків та зборів підприємцями

Відео дня

"Податковий тиск на доходи фізосіб за червень становив 3,4%. Це найбільший показник за останні 2 роки. Це говорить про те, що нам вдалося за останні два місяці "зламати" схеми скруток та інших проблем з фіктивним податковим кредитом, які до цього були у податковій. Це перевиконання плану бюджету в обсязі 6,4 млрд грн було досягнуто саме завдяки цьому. Тому на сьогодні є всі підстави вважати, що більше схем з ПДВ у нас не буде", - заявив Марченко.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня в Офісі генерального прокурора заявили про арешт 75 млн грн підприємств, задіяних у так званих "скрутках" з ПДВ. Арешт накладено з метою припинення діяльності фіктивних суб'єктів господарювання.

29 травня 2020 року Державне бюро розслідувань провело понад 20 обшуків у службових приміщеннях Державної податкової служби України в рамках справи щодо так званих "скруток" з податком на додану вартість.