Кабмін ухвалив підняти мінімальну зарплату відразу на 277 гривень / фото УНІАН

Зростання мінімальної заробітної плати збільшить надходження податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) на 1,2 мільярда гривень і єдиного соціального внеску (ЄСВ) на 1,7 мільярда гривень.

Читайте такожУ Польщі підвіщілі "мінімалку" - тепер вона вчетверо більша, чем в Україні

Про це в інтерв'ю одному з українських видань заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, повідомила прес-служба Мінфіну.

Відео дня

Підвищення мінімальної зарплати

"Цього року підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться в рамках 300 гривень - з 4723 гривень до 5000 гривень. Це дає можливість покращити життя громадян, які отримують мінімальну зарплату, збільшить надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску в пенсійний фонд", - цитує прес-служба міністра.

Користь від підвищення мінімалки для бізнесу

Згідно з повідомленням, Марченко переконаний, що бізнес, який легально платить офіційну зарплату набагато вище мінімальної, жодних змін не відчує.

"А компанії, які платять податки тільки з 4723 гривень мінімальної зарплати, а решту видають у конвертах, швидше за все, і висловлюють невдоволення. Має бути нормальний діалог суспільства, бізнесу і держави", - посилається на слова Сергія Марченка прес-служба.

Що відомо про підвищення мінімалки