МВФ призначив Ваграма Степаняна своїм постійним представником в Україні / Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд призначив нового постійного представника в Україні.

Про це повідомила прес-служба представництва МВФ в Україні.

Читайте такожМВФ очікує від України більшого прогресу для отримання траншу

Відео дня

"Міжнародний валютний фонд призначив Ваграма Степаняна своїм постійним представником в Україні. На цій посаді він змінив Йосту Люнгмана. Пан Степанян приступив до виконання своїх службових обов'язків 28 червня", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що Йоста Люнгман повертається в штаб-квартиру МВФ після чотирьох років на посаді постійного представника МВФ в Україні.

"Зміна постійних представників є сталою практикою ротації персоналу МВФ. Пан Степанян, громадянин Вірменії, працює в МВФ з 2008 року", - зазначили в прес-службі.

Stand-by для України

  • 9 червня 2020 року Рада директорів МВФ прийняла 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.
  • Наприкінці листопада Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.
  • Місія Міжнародного валютного фонду 11 січня 2021 року відновила в Україні роботу з перегляду програми stand-by і завершилася в лютому без прийняття рішення про перегляд програми.