Олексій Шабан / фото НБУ

Рада Національного банку на засіданні 7 серпня 2020 призначила заступником глави НБУ Олексія Шабана, який працював директором департаменту платіжних систем.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Читайте такожУ Нацбанку з'явився новий комітет

Відео дня

Шабан буде відповідати за діяльність блоку "Платіжні системи та грошовий обіг". Кандидатуру для призначення подав глава Нацбанку Кирило Шевченко.

Хто такий Шабан

"Олексій Шабан - досвідчений та обізнаний професіонал. Його кандидатура є найбільш вдалою, оскільки поєднує досвід роботи в центральному банку та у великому системному банку з найбільш розгалуженою платіжною інфраструктурою, а також знання реальних потреб учасників фінансового сектора", - прокоментував призначення глава НБУ.

Шабан з лютого 2020 працює директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України.

До роботи в Національному банку Шабан пропрацював понад 24 роки у ПриватБанку. З 2018 року він був членом Правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу.

До приходу в Національний банк Шабан очолював напрямок роздрібного бізнесу ПриватБанку та активно займався впровадженням нових карткових і платіжних продуктів.

Кадрові перестановки в Нацбанку

  • Сергій Холод почав роботу на посаді заступника голови Нацбанку 23 липня 2018 року. Він займався розвитком і регулюванням діяльності платіжних і розрахункових систем, управлінням системою грошового обігу.
  • 1 липня голова НБУ Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється "систематичне політичний тиск".
  • 3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія. Виконувала обов'язки глави Нацбанку до призначення нового керівника перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
  • 16 липня 2020 року Верховна Рада України призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України.
  • Рада Національного банку України звільнила Сергія Холода з посади заступника голови Національного банку з 3 серпня 2020 року.