Вчора на заводі "Електроважмаш" пройшли обшуки / фото khar.gp.gov.ua

Двом посадовим особам державного підприємства "Завод "Електроважмаш" повідомлено про підозру.

Читайте такожСБУ викрила мільйонні розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі запчастин підрозділами "Укрзалізниці"

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Відео дня

Представнику вищого керівництва ДП повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а одного з директорів - у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великому розмірі).

В ході досудового розслідування встановлено, що між ДП "Завод "Електроважмаш" і підприємством, розташованим в м. Лондон, був укладений договір на поставку обладнання.

"У період з грудня 2019 року по квітень 2020 року один з директорів цього підприємства, погоджуючи поставки тягового агрегату, вірогідно знав, що його планова собівартість і фактична вартість виробництва вище ціни продажу. Попри те, що представнику вищого керівництва заводу було відомо про даний факт, вказаний керівник, несумлінно поставився до своїх службових обов'язків, підписав специфікацію та додаткову угоду, згідно з яким передбачена поставка агрегату покупцеві за заниженою ціною", - йдеться в повідомленні.

Надалі один із директорів ДП підписав дві міжнародні товарно-транспортні накладні, згідно з якими підприємство відвантажило чотири одиниці тягового агрегату на користь іноземного підприємства. При цьому встановлено, що кінцевим вантажоодержувачем є Брянський машинобудівний завод, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних тепловозів в Російській Федерації.

Зазначається, що сума збитку, заподіяного підприємству, становить майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Питання про обрання запобіжного заходу зазначеним особам і відсторонення їх від займаних посад вирішується.

Довідка УНІАН. ДП "Завод "Електроважмаш" - український завод, один з найбільших в Харкові. Входить в перелік підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України. Спеціалізується на розробці та випуску турбогенераторів, гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму, комплектного електрообладнання для міського та залізничного електротранспорту.