PornHub оштрафували  / скриншот

Державна податкова служба України оштрафувала за несплату податків компанію, що управляє сайтом PornHub, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф в розмірі 5543 доларів США та відповідне податкове повідомлення-рішення спрямоване компанії та до Агенства доходу Канади", - йдеться у повідомленні.

Гетманцев у своєму дописі уточнив, що йдеться про несплату так званого "податку на Google", кожна копійка якого йде на фінансування потреб армії України.

Відео дня

На противагу PornHub інший сервіс з еротичним контентом Onlyfans з початку 2023 року вже сплатив до державного бюджету України 944,1 тис. доларів.

Податок на Google - що відомо

У червні 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4184, який зобов'язує інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету.

З моменту запровадження в Україні так званого "податку на Google" станом на жовтень платниками ПДВ зареєструвалися 98 нерезидентів-надавачів цифрових послуг, якими до Державного бюджету сплачено 10,2 млрд грн. За 3-й квартал 2023 року платники "податку на Google" сплатили більше 2 млрд гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: