Слідчих не пускають до підозрюваного / фото УНІАН

Слідчі прокуратури намагаються вручити повістку до суду президенту банку "Аркада" Костянтину Поливоді, якого підозрюють у привласненні 50 млн гривень.

Про це йдеться в сюжеті «ТСН».

Читайте такожНБУ відніс банк "Аркада" до категорії неплатоспроможнихЯк говориться в сюжеті, Паливода, за даними слідства, два роки тому разом зі спільниками привласнив гроші інвесторів двох великих столичних житлових комплексів.

Відео дня

Зараз Паливода знаходиться на лікуванні в інституті кардіології, куди, за словами кореспондента він звернувся відразу ж після того, як вчора, 3 вересня йому було вручено підозру. За словами Поливоди причиною для звернення до медиків стали проблеми із серцем та підозра на інфаркт.

Слідчі, які прийшли до лікарні для того, щоб вручити Поливоді повістку до суду не можуть цього зробити, оскільки спочатку вони мають отримати висновок медиків щодо стану здоров'я підозрюваного.

До лікарні слідчих не пускають, мотивуючи відмову тим, що на лікуванні перебуває одна людина, у якої підозрюють коронавірус, отже, є необхідність дотримуватися карантинних заходів.

Під будівлею інституту серця також зібралися ошукані інвестори, які вклали свої гроші в банк «Аркада». Люди не вірять в те, що у Паливоди проблеми із серцем і переконані, що він просто намагається уникнути покарання.

Ситуація з банком "Аркада"

  • 3 вересня 2020 року президентові банку "Аркада" оголосили підозру у привласненні 50 мільйонів гривень.
  • 26 серпня 2020 року Фонд гарантування почав процедуру виведення банку "Аркада" з ринку.
  • 25 серпня 2020 року правління Національного банку України віднесло банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня.
  • Згідно з повідомленням регулятора, рішення прийнято з метою захисту інтересів вкладників і кредиторів банку. Банк «Аркада» і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів, що зводяться із залученням коштів фізичних та юридичних осіб.
  • За даними КМДА, в будівництво об'єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їх родин кількість постраждалих становить понад 30 тисяч.
  • 29 травня інвестори влаштували акцію протесту, вони перекривали проїжджу частину Хрещатика біля Київської міськдержадміністрації. Мер столиці Віталій Кличко тоді повідомив, що в травні відбулися три зустрічі за участю представників міської влади, інвесторів, забудовника та банку «Аркада».
  • За результатами зустрічей влада підтвердила готовність в межах своїх повноважень сприяти відновленню будівництва. Мер також повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з вимогою негайно втрутитися в ситуацію щодо невиконання забудовником «Аркада-будівництво» зобов'язань перед інвесторами.
  • У липні 2020 року біля тисячі ошуканих інвесторів банку "Аркада" влаштували чергову безстрокову акцію протесту.