Гірники шахти "Жовтнева" не підіймаються на поверхню, вимагаючи підвищення зарплати

Крім того, шахтарі вимагають звільнити менеджмент підприємства, повернути пільговий стаж, а також припинити порушення під час атестації.

Дванадцять гірників залізорудної шахти "Жовтнева" в Кривому Розі після нічної зміни відмовляються підійматися на поверхню, вимагаючи підвищення зарплати.

Читайте також У День шахтаря Зеленський вручивши Державні нагороди 40 гірнікам

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в Facebook.

Протести шахтарів в Кривому Розі

"12 гірників нічної зміни шахти "Жовтнева" з видобутку залізної руди (Кривий Ріг) залишилися під землею на глибині 1,2 кілометра на відстані близько 2 кілометрів від шахтного стовбура", - написав він.

За словами Волинця, працівники шахти оголосили акцію протесту з вимогою підвищити зарплату, звільнити менеджмент, який заганяє підприємство в кризу, повернути пільговий стаж за списками 1 та 2, а також припинити порушення під час атестації.

За його інформацією, до протестувальників приєдналися працівники першої, ранкової зміни. "Адміністрація не встигла їх перехопити - вони спустилися в шахту", - зазначив глава профспілки гірників.

Протести шахтарів на Львівщині

Крім того, Волинець повідомив, що шосту добу 24 гірники шахти "Надія" у Львівській області залишаються під землею, вимагаючи виплатити їм заборгованість із зарплати.

"24 гірники шахти" Надія "шосту добу продовжують підземну акцію протесту. З'явилася реакція з боку чиновників - поки це передумова вирішення ситуації на різних владних та адміністративних рівнях. По суті пінг-понг долями 24 шахтарів, їх сімей", - написав він.

Що цьому передувало

  • 28 серпня 27 шахтарів шахти "Надія" у Львівській області залишилися під землею, а 29 серпня до них приєдналися ще 13 осіб.
  • Голова Незалежної профспілки гірників Волинець заявив, що заборгованість існує через відсутність розрахунку з боку замовників продукції.
  • Представники профільного департаменту Міністерства енергетики виконали детальний фінансовий аудит шахти "Надія", який виявив численні порушення в роботі колишнього керівництва підприємства, зокрема, продаж вугілля за заниженими цінами. Міністерство має намір звернутися до правоохоронних органів.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зажадав від міністра енергетики Ольги Буславець найближчими днями знайти розв'язання проблеми із заборгованістю із зарплати перед гірниками шахти "Надія".