Двох гірників підняли на поверхню через проблеми зі здоров'ям / Ілюстрація REUTERS

П'ять добу 26 гірників шахти «надія» у Львівській області залишаються під землею, вимагаючи виплатити їм заборгованість із зарплати.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook.

Читайте такожМінфін направивши 339 мільйонів гривень на зарплати шахтарям

П'яту добу під землею

"П'яту добу триває підземний протест на шахті «Надія». Станом на 9.00 у забої залишається 26 осіб. Двох вчора ввечері підняли на поверхню через погіршення стану здоров'я", - написав він.

Відео дня

За інформацією Волинця, крім того, компанія "Львівобленерго" попередила підприємство про відключення шахти від енергопостачання за борги сьогодні з 10.00.

Скріншот з Facebook

«Як я говорив вчора, гірники налаштовані рішуче та анонсували підземне голодування у разі, якщо влада не знайде механізмів вирішення кризової ситуації. Сім'ї шахтарів, як і вчора, планують перекривати дорогу біля селища Сопошин», - зазначив він.

Хронологія подій

28 серпня 27 шахтарів залишилися під землею, а 29 серпня до них приєдналися ще 13 осіб.

Голова Незалежної профспілки гірників Волинець заявляє, що заборгованість існує через відсутність розрахунку з боку замовників продукції.

Представники профільного департаменту Міністерства енергетики провели детальний фінансовий аудит шахти" Надія", який виявив чисельні порушення в роботі колишнього керівника підприємства, зокрема, продажів вугілля за заниженими цінами. Міністерство має намір звернутись до правоохоронних органів.